SMAAKMAKERS.

Geniet van de gezelligheid samen met vrienden, collega’s en enthousiaste mede-Bourgondiërs tijdens onze workshops en leer samen “het geheim van de chef” door heerlijke originele gerechten te bereiden.

Wat gaan we doen?

Geniet van de gezelligheid samen met vrienden, collega’s en enthousiaste mede-Bourgondiërs tijdens onze workshops en leer samen “het geheim van de chef” door heerlijke originele gerechten te bereiden. Je gaat zelf, onder het genot van een begeleidend drankje, aan de slag samen met onze ‘smaakmakers’ en bereidt en proeft aan de hand van recepturen een divers aantal gerechten.

Allereerst laten we u in vogelvlucht kennis maken met ons cateringbedrijf Bourgondisch Genieten. U krijgt een kijkje achter de schermen en laten u zien wat Bourgondisch Genieten u, naast onze workshops, op locatie kan bieden. Hierna kunnen de mouwen worden opgestroopt voor het echte werk!

Onze smaakmakers leggen het menu en de bereidingswijze uit aan de groep. De taakverdeling wordt in afstemming met elkaar gemaakt. Er wordt gewerkt met verse (seizoens)producten. Of u nu een uitgebreid 4-gangendiner wilt leren bereiden, amuses wilt leren maken of een luxe BBQ wilt leren bereiden, voor ieder wat wils.

Het bereiden van de gerechten van het menu wordt verdeeld over de verschillende deelnemers van de workshop, zodat iedereen actief meedoet. Wanneer de voorbereidingen zijn getroffen, kunnen alle deelnemers aan tafel om het resultaat te proeven! Iedere groep serveert/presenteert vol trots het gerecht dat zij gezamenlijk bereid hebben.

Start workshop
ma t/m za 18:00 uur, zondag 16:00 uur

Duur workshop
+/- 4,5 uur

Kosten workshop
€65,00 p.p. 

Aziatisch

Ook helemaal dol op de Aziatische geuren en smaken? Ga tijdens de Aziatische kookworkshop aan de slag met koriander, citroengras, kokos en rode peper. De heerlijke smaakmakers van de Aziatische keuken. Een heerlijke Thaise Tom Ka Kai soep, de bekende viskoekjes (Tod Man Pla) of een botermalse Indonesische rendang bereiden. En dan die krachtige rode curry gemaakt in de vijzel. Lekker en supergezond. Word nu smaakmaker en schrijf je in!

workshop data 2021:

15 november 2021 GEANNULEERD
17 november 2021 GEANNULEERD

tapas

Eten met familie en vrienden is in veel landen een mooie traditie. Samen eten, kletsen en genieten, vooral in landen rond de Middellandse Zee is eten een sociale bezigheid. Tapas zijn er dan ook in vele vormen en soorten. Amuses in Frankrijk, meze (ook mezze) in Marokko, Tunesië, Griekenland of Turkije en antipasti in Italië. Tijdens de workshop leren we u diverse warme en koude tapas bereiden.  Word nu smaakmaker en schrijf je in!

workshop data 2021:

24 november 2021 GEANNULEERD
29 november 2021 GEANNULEERD

mediterraans

In deze workshop zijn de allerlekkerste gerechten uit de mediterrane keuken verenigd. De mediterrane keuken staat voor eenvoud en pure ingrediënten, en dat proef je!

Met deze workshops maak je kennis met de diverse wereldkeukens en recepten. Zelfgemaakte pasta’s, tomatensaus en Italiaanse desserts, heerlijke visgerechten, een spicy paella of een Provençaals Frans gerecht! Word nu smaakmaker en schrijf je in!

workshop data 2021:

1 december 2021 GEANNULEERD
3 december 2021 GEANNULEERD

green egg

Niets haalt smaak meer naar boven dan barbecueën. De volle smaak van rundvlees, de zilte sappigheid van zeevis, de natuurlijke zoetheid van groenten. De rook en de schroeilucht die bij barbecueën horen, dragen bij aan een volheid van smaak die anders nooit wordt bereikt.

Bij de workshops besteden we aandacht aan het verschil tussen grillen, high and fast en low&slow barbeque, tijd en temperatuur, voorbereiding en verschillende marinades en dressings. Word nu smaakmaker en schrijf je in!

workshop data 2021:

22 november 2021  GEANNULEERD