Workshops

Voor een teamuitje, met kookvrienden of tijdens een familiedag…

Geniet van de gezelligheid samen met vrienden, collega’s en enthousiaste mede-Bourgondiërs tijdens onze workshops en leer samen “het geheim van de chef” door heerlijke originele gerechten te bereiden. Je gaat zelf, onder het genot van een drankje, aan de slag samen met onze ‘smaakmakers’ en bereidt en proeft aan de hand van recepturen een divers aantal gerechten.

De workshops vinden plaats in onze prachtige kookloods in Rosmalen, de locatie voor een culinaire activiteit met een groep vrienden, collega’s of relaties in de omgeving ’s-Hertogenbosch.

Allereerst laten we u in vogelvlucht kennis maken met ons cateringbedrijf Bourgondisch Genieten. U krijgt een kijkje achter de schermen en laten u zien wat Bourgondisch Genieten u, naast onze workshops, op locatie kan bieden. Hierna kunnen de mouwen worden opgestroopt voor het echte werk!

Onze smaakmakers leggen het menu en de bereidingswijze uit aan de groep onder het genot van een aperitief. De taakverdeling wordt in afstemming met elkaar gemaakt. Er wordt gewerkt met verse (seizoens)producten. Of u nu een uitgebreid 4-gangendiner wilt leren bereiden, amuses wilt leren maken of een luxe BBQ wilt leren bereiden, voor ieder wat wils.

Het bereiden van de gerechten van het menu wordt verdeeld over de verschillende deelnemers van de workshop, zodat iedereen actief meedoet. Wanneer de voorbereidingen zijn getroffen, kunnen alle deelnemers aan tafel om het resultaat te proeven! Iedere groep serveert/presenteert vol trots het gerecht dat zij gezamenlijk bereid hebben.

De workshop is een leerzame, maar vooral leuke activiteit die u bijvoorbeeld kunt doen met collega’s als teamuitje, met kookvrienden of tijdens een familiedag. De Kookloods van Bourgondisch Genieten onderscheidt door haar omvang en de manier van werken aan de kookeilanden.

De workshops zijn leerzame, maar vooral leuke activiteiten die u bijvoorbeeld kunt doen met collega’s als teamuitje, met kookvrienden of tijdens een familiedag.

Tijden: Workshops starten in principe om 18:30 en duren gemiddeld 4 uur.
Data: De workshops vinden plaats op doordeweekse avonden.
Prijs: €60,- per persoon (inclusief BTW)

Wil je graag alleen, met een vriend(in) of een klein groepje de kookworkshop “Het Witte Goud: Asperges” volgen? Dat is mogelijk; je kunt je dan onderaan deze pagina voor onze kookworkshop op basis van open inschrijving.

In onze kookloods staat samen koken centraal. Onze kookstudio biedt plaats aan groepen en dat maakt de ruimte ideaal voor een korte kookcursus tijdens bedrijfsuitjes, teambuildings en overige zakelijke invullingen. Het koken aan de “stations” zorgt ervoor dat het koken met collega’s of vrienden een gezellige groepsactiviteit wordt.

DONDERDAG 15 JUNI 2017

HET WITTE GOUD: ASPERGES

Een workshop met asperges in de hoofdrol! Tijdens deze seizoens-kookworkshop gebruiken we diverse (h)eerlijke frisse en verse ingrediënten waar we een kleurrijk 4-gangen menu mee bereiden. Een verrassende kookworkshop met extra achtergrond informatie en productkennis.

We gaan werken met witte en  groene asperges. Zowel de klassieke bereidingen als ook modernere bereidingen als stomen, grillen, konfijten en roken komen in deze workshop aan bod.

Op  zoek naar een gezellige, inspirerende en culinaire groepsactiviteit? Kom met elkaar kennis maken met verschillende bereidingswijzen van de asperges.

DONDERDAG 29 JUNI 2017

BBQ WORKSHOP

Niets haalt smaak meer naar boven dan barbecueën. De volle smaak van rundvlees, de zilte sappigheid van zeevis, de natuurlijke zoetheid van groenten. De rook en de schroeilucht die bij barbecueën horen, dragen bij aan een volheid van smaak die anders nooit wordt bereikt. Een fijn of gezellig moment met vrienden, familie of collega‘s.

Bij de workshops besteden we aandacht aan het verschil tussen grillen, high and fast, tijd en temperatuur, voorbereiding en verschillende marinades en dressings.

DINSDAG 4 JULI 2017

BITES & FINGERFOOD

Amuses in Frankrijk, tapas in Spanje, mezze in Marokko, Tunesië, Griekenland of Turkije, antipasti in Italië… Je kent ze vast wel, die lekkere éénhapsgerechtjes die voor het diner of tussen de gangen door worden gegeten. Of als lekkere hapjes tijdens een aperitief.

Geen zware maaltijden maar originele ‘bites’ waarmee je thuis in ‘no time’ je gasten kunt verbazen. Uiteraard krijg je de nodige productkennis bij en leer je nieuwe technieken om het koken (nog) aangenamer te maken.

De gemaakte hapjes worden als afronding van de workshop natuurlijk geproefd! Met een lekker glas wijn erbij is dit een ware culinare proeverij. We sluiten af met een lekker dessert.

meer informatie:

Onze kookloods biedt plaats aan 8 tot maximaal 30 personen.

De workshops zijn leerzame, maar vooral leuke activiteiten die u bijvoorbeeld kunt doen met collega’s als teamuitje, met kookvrienden of tijdens een familiedag.

Tijden: Workshops starten in principe om 18:30 en duren gemiddeld 4 uur.
Data: De workshops vinden plaats op doordeweekse avonden.
Prijs: €60,- per persoon (inclusief BTW)

HEEFT U NOG VRAGEN?
Heeft u nog meer vragen, of bent u toch nog niet volledig overtuigd, neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer 06 – 34 13 12 58.

het bestelformulier

Voor hoeveel personen wilt u een workshop-plek reserveren?

Voor welke workshop wilt u reserveren?