Workshops – 2017

Voor een teamuitje, met kookvrienden of tijdens een familiedag…

Geniet van de gezelligheid samen met vrienden, collega’s en enthousiaste mede-Bourgondiërs tijdens onze workshops en leer samen “het geheim van de chef” door heerlijke originele gerechten te bereiden. Je gaat zelf, onder het genot van een drankje, aan de slag samen met onze ‘smaakmakers’ en bereidt en proeft aan de hand van recepturen een divers aantal gerechten.

De workshops vinden plaats in onze prachtige kookloods in Rosmalen, de locatie voor een culinaire activiteit met een groep vrienden, collega’s of relaties in de omgeving ’s-Hertogenbosch.

Allereerst laten we u in vogelvlucht kennis maken met ons cateringbedrijf Bourgondisch Genieten. U krijgt een kijkje achter de schermen en laten u zien wat Bourgondisch Genieten u, naast onze workshops, op locatie kan bieden. Hierna kunnen de mouwen worden opgestroopt voor het echte werk!

Onze smaakmakers leggen het menu en de bereidingswijze uit aan de groep onder het genot van een aperitief. De taakverdeling wordt in afstemming met elkaar gemaakt. Er wordt gewerkt met verse (seizoens)producten. Of u nu een uitgebreid 4-gangendiner wilt leren bereiden, amuses wilt leren maken of een luxe BBQ wilt leren bereiden, voor ieder wat wils.

Het bereiden van de gerechten van het menu wordt verdeeld over de verschillende deelnemers van de workshop, zodat iedereen actief meedoet. Wanneer de voorbereidingen zijn getroffen, kunnen alle deelnemers aan tafel om het resultaat te proeven! Iedere groep serveert/presenteert vol trots het gerecht dat zij gezamenlijk bereid hebben.

De workshop is een leerzame, maar vooral leuke activiteit die u bijvoorbeeld kunt doen met collega’s als teamuitje, met kookvrienden of tijdens een familiedag. De Kookloods van Bourgondisch Genieten onderscheidt door haar omvang en de manier van werken aan de kookeilanden.

DE SMAAK VAN HET SEIZOEN!

Groenten en fruit, maar ook vis en wild komen het beste tot hun recht in het juiste seizoen.
Samen aan de slag: snijden, proberen, koken, proeven en genieten van heerlijk eten.
Samen koken verbindt, je ontmoet elkaar door op een andere manier samen te werken.
Uiteraard koken we altijd met producten van het seizoen, verse kruiden, zo puur mogelijk!

Workshop data:
najaar 2018
of op aanvraag

VLAM IN DE PAN!: MEDITERRANE KEUKEN

In deze workshop zijn de allerlekkerste gerechten uit de mediterrane keuken verenigd. De mediterrane keuken staat voor eenvoud en pure ingrediënten, en dat proef je!

Met deze workshops maak je kennis met de diverse wereldkeukens en recepten. Zelfgemaakte pasta’s, tomatensaus en Italiaanse desserts, heerlijke visgerechten, een spicy paella of een Provençaals Frans gerecht!

Workshop data:
28-1-2018
4-2-2018

FINGERFOOD

Amuses in Frankrijk, tapas in Spanje, mezze in Marokko, Tunesië, Griekenland of Turkije, antipasti in Italië… Je kent ze vast wel, die lekkere éénhapsgerechtjes die voor het diner of tussen de gangen door worden gegeten. Of als lekkere hapjes tijdens een aperitief.

Geen zware maaltijden maar originele ‘bites’ waarmee je thuis in ‘no time’ je gasten kunt verbazen. Uiteraard krijg je de nodige productkennis bij en leer je nieuwe technieken om het koken (nog) aangenamer te maken.

De gemaakte hapjes worden als afronding van de workshop natuurlijk geproefd! Met een lekker glas wijn erbij is dit een ware culinaire proeverij. We sluiten af met een lekker dessert.

Workshop data:
30-1-2018 (UITVERKOCHT)
6-2-2018
7-2-2018

WILDWORKSHOP: WILD, WILDER, WILDST!*

Ja heel begrijpelijk met wild, hoe wilder hoe beter is de wildste smaak. We gaan tijdens deze workshop met de herfst wildvangst aan de gang. Vanaf augustus mogen de jagers hert, zwijn, eend en duif afschieten. We gaan dan ook met deze producten een mooi compleet menu bereiden met vele bereidingswijzen. Denk hierbij aan braden, roken en grillen met bijpassend garnituur. Kortom, een specifieke workshop met alleen maar super (h)eerlijke producten.

Workshop data:
14-11-2017

KERST INSPIRATIE KOOKWORKSHOP*

Op zoek naar inspiratie voor de kerst? Tijdens onze catering op locatie horen wij gasten vaak zeggen ‘Oh, dit gerecht onthoud ik voor kerst!’ Maar, hoe plant u alles in en bereidt u alles voor op een zodanige manier dat u er ook zelf nog van kan genieten? Dit alles zal duidelijk worden tijdens de kerst inspiratie kookworkshop. Er wordt tevens een Kerstdiner van vier gangen bereid in een sfeervol aangeklede kookloods voor een pre-kerstmis beleving. Alles wat we maken, eten we vanzelfsprekend met elkaar op. Uiteraard krijgt u de recepten mee naar huis!

Workshop data:
10-12-2017
12-12-2017
13-12-2017

Meer informatie:

Onze kookloods biedt plaats aan 8 tot maximaal 30 personen.

De workshops zijn leerzame, maar vooral leuke activiteiten die u bijvoorbeeld kunt doen met collega’s als teamuitje, met kookvrienden of tijdens een familiedag.

Tijden: Workshops starten om 18:30 en duren gemiddeld 4,5 uur. Zondagmiddag starten de workshops om 16:00 uur.
Data: De workshops vinden plaats op doordeweekse avonden en zondagmiddagen.
Prijs: €60,- per persoon (inclusief BTW).

Voor de wild- en kerstworkshop wordt een toeslag van €10,-  berekend voor de inzet van extra delicatessen.

HEEFT U NOG VRAGEN?
Heeft u nog meer vragen, of bent u toch nog niet volledig overtuigd, neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer 06 – 34 13 12 58.

Het bestelformulier

Voor hoeveel personen wilt u een workshop-plek reserveren?

Voor welke workshop wilt u reserveren?

Heeft u nog vragen of opmerkingen?

Cadeaubon-code verzilveren: