Topdrukte tijdens het Speciaalbier Festival op de Parade


Topdrukte tijdens het Speciaalbier Festival op de Parade

DEN BOSCH – Voor het eerst op de Parade en voor het eerst had je een kaartje nodig: het Speciaalbier Festival. Meer dan 200 biertjes kon je proeven van 44 brouwers uit heel Nederland. Duizenden mensen kwamen op het evenement af. De tafels waren al snel bezet, maar dat mocht de pret niet drukken. Het weer zat mee en de biertjes smaakten heerlijk!

Het begon als een kleine biermarkt op de Markt, kleinschalig, ook gezellig. Maar inmiddels is het uitgegroeid tot een groots festival. Om ervoor te zorgen dat het qua drukte beheersbaar blijft, was er een entree van 7 euro.

Aan de voet van de Sint-Jan genoten talloze Bosschenaren van een Rooie Fik, een Dukzat, een Bloesem Blond, een Jheronimus Boschbiertje. Kleine tipje van de 200 biertjes tellende sluier. Natuurlijk zijn wij Bosschenaren sterren in het Bourgondisch Genieten met een bijbehorende Snaaiplank, gehaktballetjes of een Ciabatta Pulled Pork. Lekker in het zonnetje aan een tafel of gewoon op de grond. Onder andere Bobo’s Jazzband zorgde voor de muzikale omlijsting.Het festival was een succes te noemen, volgend jaar weer. Tip van de verslaggeefster ter plaatse: volgend jaar meer tafels, dat zou wel handig zijn!

Nieuwsbericht via Dichtbij.nl